De-Armouring

Body trauma release

Body De-Armouring is een aanrakingstechniek om opgeslagen trauma, spanning en stress uit ons lichaam te ontladen en verwijderen. Letterlijk betekent de-armouring 'ont-schilden'. Je lichaam mag het 'schild' laten zakken zodat het kan ontspannen en er een emotionele release kan plaatsvinden.

 

Tijdens een De-Armouring sessie luister ik naar jouw lichaam. Jouw lichaam geeft namelijk perfect aan waar, hoe en op welke manier (zachter, harder) het wil worden aangeraakt. Jij hoeft niets te doen, alleen maar te ontspannen.

Facia & triggerpoints

Bij De-Armouring werk ik met de facia (het bindweefsel) en diverse triggerpoints die zich verspreid over je lichaam bevinden. Ik begin de massage door zachte druk met mijn handen. Dit gaat heel langzaam. Je zult merken dat je op sommige triggerpoints gevoelig reageert dan andere punten. Dit komt omdat elk triggerpoint samenhangt met bepaalde emoties. Negatieve ervaringen (hoe klein ook) zorgen voor blokkades en spanning in ons systeem, waardoor de natuurlijke levensenergie niet goed stroomt. Hierdoor ontstaan fysieke en psychische klachten, of je merkt dat je minder energie hebt. Bij een gevoelig triggerpoint zoeken we de grens op van wat nog prettig is. Door aanraking en zachte druk van zo’n triggerpoint, zal de fascia op een gegeven moment meer openen en volgt er uiteindelijk ontspanning. Dan voel je de energie hier weer doorstromen.

Tender Touch Technique

Er zijn verschillende manieren van De-Armouring. Ik werk met de Tender Touch Technique, alleen op hart en buikgebied. Mijn eerste persoonlijke ervaring bij deze zachte vorm van De-Armouring zorgde ervoor dat ik me bewust werd van de bereidwilligheid van mijn lichaam om te releasen als het maar op de juiste liefdevolle manier wordt aangeraakt. Voor een De-Armouring sessie neem ik ruimschoots de tijd. Het duurt circa 1,5 uur. De eerste keer raad ik een combinatie van Lomi Lomi en De-Armouring aan.

Kosten
De kosten voor een De-Armouring sessie zijn € 110,-

sand-1630538_1920.jpg