top of page

Body De-Armouring is een aanrakingstechniek om opgeslagen emoties, spanningen en stress uit ons lichaam te ontladen en verwijderen. Letterlijk betekent de-armouring 'ont-schilden'. Je lichaam mag het 'schild' laten zakken zodat het kan ontspannen en er een emotionele release kan plaatsvinden.

Bij De-Armouring werk ik met de fascia, het bindweefsel bij jouw hart en buikgebied. Ik begin de massage door zachte druk met mijn handen. Dit gaat heel langzaam. Je zult merken dat je op sommige plekken gevoeliger reageert dan andere punten. Dit komt omdat zo'n punt vaak samenhangt met bepaalde emoties.

Blokkades en spanningen door negatieve ervaringen
Negatieve ervaringen kunnen zorgen voor blokkades en spanningen in ons systeem, waardoor de natuurlijke levensenergie niet goed stroomt. Hierdoor ontstaan vaak fysieke en psychische klachten, of je merkt dat je minder energie hebt. Zo'n plek kan gevoelig zijn bij aanraking en noemen we een triggerpoint. Bij aanraking van zo'n triggerpoint zoeken we de grens op van wat nog prettig is. Door aanraking en zachte druk van zo’n triggerpoint, is de fascia uitgenodigd om zich meer te openen en uiteindelijk te ontspannen zodat de energie hier weer kan doorstromen.

Emotionele impact
Sommige gebeurtenissen die je als kind hebt meegemaakt, heb je als buitengewoon bedreigend ervaren. Als je er nu als volwassene over nadenkt, lijkt deze gebeurtenis helemaal niet zo bedreigend. Voor jou als kind was dat het echter wel. Hoe klein dan ook. De emotionele impact ervan is nog steeds opgeslagen in je systeem.

Tender Touch Technique
Er zijn verschillende manieren van De-Armouring. Ik werk met de Tender Touch Technique, alleen op hart en buikgebied. Mijn eerste persoonlijke ervaring bij deze zachte vorm van De-Armouring zorgde ervoor dat ik me bewust werd van de bereidwilligheid van mijn lichaam om te releasen als het maar op de juiste liefdevolle manier wordt aangeraakt. 

Een De-Armouring sessie duurt circa 1,5 uur. De eerste keer raad ik een combinatie van Lomi Lomi en De-Armouring aan.

"Tijdens een De-Armouring sessie luister ik naar jouw lichaam. Jouw lichaam geeft namelijk perfect aan waar, hoe en op welke manier (zachter, harder) het wil worden aangeraakt. Jij hoeft niets te doen, alleen maar te ontspannen."

De-Armouring

Body emotional release

sand-1630538_1920.jpg
bottom of page